Blog

Ôn tập ngữ pháp tiếng Anh lớp 8 Unit 1 Leisure activities

323

Ôn tập ngữ pháp tiếng Anh lớp 8 Unit 1: Leisure activities có đáp án do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài bám sát chương trình, là tài liệu luyện tập hữu ích giúp học sinh lớp 8 học tập hơn. Mời các em thao khảo bài sau đây.

Bài tập tự luận và trắc nghiệm môn Anh lớp 8 Unit 1 Leisure Activities có đáp án tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 8 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 8 và môn Ngữ văn 8. Mời các em thao khảo bài sau đây.

Ôn tập ngữ pháp tiếng Anh lớp 8 Unit 1: Leisure activities

Bài tập Tiếng Anh lớp 8 Chương trình mới Unit 1: Leisure activities - Bài tập Tiếng Anh lớp 8 thí điểm - VnDoc.com

Exercise 1: Give the correct form of the verbs in brackets

1. My mother likes __________ (cook) when she is free.

2. I am a little busy. Would you mind __________ (wait) a little longer?

3. I have enjoyed ___________ (meet) you. Hope ___________ (see) you again soon.

4. Linda wants ____________ (learn) Vietnamese because she is interested in __________ (visit) Vietnam.

5. Tonight I’d like ___________ (go) out, but I have to do my homework.

6. My brother enjoys __________ (visit) the zoo.

7. I hate ___________ (tell) lies because it’s very bad.

8. Mobile games are great, but I don’t like ___________ (play) them for too long.

9. He started ___________ (surf) the net hours ago. Has he stopped ___________ (surf) yet?

10. John detests ________ (drink) beer.

11. Do you like (listen) ________________ to music.

12. Does Anna fancy (watch) ________________ horrible movies.

13. I prefer (make)________________craft to (draw)________________a picture.

14. Kate loves (hang out) ________________with her friends on her birthday.

15. I detest (eat)________________fish.

Exercise 2: Use the gerunds of the verbs in the box to complete the sentences

collect do eat listen play
ride take wash watch write

1. David hates __________ a bike to school on rainy days.

2. I prefer __________ DVDs to going to the cinema.

3. Nam detests ___________ the dishes every day.

4. We don’t mind __________ to classical music.

5. The Robinsons adore __________ Vietnamese food.

6. My sister enjoys ___________ aerobics in the morning.

7. Lucia fancies _________ emails after dinner.

8. In his free time, Hung likes __________ photographs.

9. Are you interested in _______________ handball, Peter?

10. Hieu’s brother loves ____________ foreign coins, doesn’t he?

Exercise 3: Rewrite the sentence by using gerund or to-infinitive after the verbs of liking and disliking

1. I prefer reading in bed.

I prefer ______________________.

2. I love to watch cartoons on TV.

I love _______________________.

3. Does Trung hate to do morning exercises?

Does _______________________.

4. They love sunbathing and swimming.

They love ___________________.

5. Does she prefer to watch TV during her meals?

Does she ____________________.

6. We love to skateboard in the park after school.

We love _____________________.

Exercise 4: Choose the correct answer

1. I always enjoy _______ to my grandfather. He always tells me great stories.

A. to talk

B. to talking

C. talking

D. talk

2. Could you help me _______ the kitchen? It’s a real mess!

A. tidy

B. tidied

C. tidying

D. with tidying

3. Your child needs _______ some weight. Tell him _______ less junk food and more exercise.

A. to lose – eat

B. to lose – to eat

C. losing – to eat

D. losing – eat

4. Marlene can’t wait _______ to the beach again.

A. to go

B. going

C. for going

D. go

5. Steven dislikes _______, so he usually takes a bus to work.

A. to drive

B. to be driven

C. be driven

D. driving

6. Nam is very_____________. He takes part in many school activities.

A. sociable

B. society

C. social

D. reserved

7. The ____________ is the head of school or college.

A. principal

B. president

C. prince

D. princess

8. Lan is hooked_____________K-pop.

A. at

B. on

C. in

D. to

9. Nick does leisure activities in his free time which makes he feels _____________.

A. clever

B. stress

C. boring

D. relaxing

10. Peter enjoys______________origami with his friends at recess.

A. making

B. make

C. to make

D. makes

Exercise 5: Find the mistake in each sentence

1. It took (A) me a very long time (B) recovering from (C) the shock of (D) her death.

2. Money (A) is used to (B) buying (C) food and clothes (D).

3. He often (A) lets (B) me to use (C) his mobile phone (D).

Exercise 6: Put the words in the correct order to make meaningful sentences.

1. When/game/ be careful/ you/ online/, /when/ make friends/ strangers/ you/ with //.

___________________________________________________________

2. We/ that/ can/ Kim/ likes/ see/ the/ piano/ playing //.

___________________________________________________________

3. Such as/ hobbies/ or/ making/ things/ crafts/ collecting/ interesting/ are / some //.

___________________________________________________________

4. health/ sitting/ problems/ all/ day/ in front of/ the/ can/ computer/ cause //.

___________________________________________________________

5. fancy/ you/ do/ children/ with/ working? //

___________________________________________________________

Exercise 7. Complete the sentences with the verb + -ing.

do; go; play; climb; swim; watch

1. Susan loves ________________ yoga

2. They enjoy _________________ the sports on TV.

3. We really like _________________ in the Hoang Lien Son in February.

4. Simon hates _________________ badmintons but he loves football.

5. I don’t like ___________________ in the pool at the sports centre.

6. Do you like ________________ running in the morning?

Exercise 8.  Fill in each blank with the verbs below.

play; listen to; write; watch; have; do

1. read: a newspaper, …………………………………………………………

2. go: swimming,………………………………………………………………………

3. ______________________: football, ……………………………………

4. ______________________: a letter, ………………………………………

5. ______________________: the radio, ……………………………………

6. ______________________: television, ……………………………………

7. go to: school, …………………………………………………………………

8. visit: friends, ………………………………………………………………………

9. ______________________: nothing, …………………………………………

10. ______________________: a meal, ……………………………………………

Exercise 9. Read the text and choose the correct answer.

Advantages of mobile phones for students

It’s very clear to all that mobile phones are really useful for students. If students have a mobile phone, then it’s easy to contact anyone at their needs. For example, if a student has some problem in school or on the street after school, he can contact their parents immediately. So, the mobile phone is one of the best solutions for any emergency situations. And mobile phone also is a great equipment in order to improve knowledge and communicate with the world. Early morning it works as an alarm clock. Also, it works as reminder if you put some notes on reminder. You can take photos or listen to music anywhere you like. You can manage your spending or receiving money with the help of money management apps. You can use the mobile phone as your personal diary. For these reasons, each student should have a mobile phone.

1. The text is about on ________________.

A. advantages of mobile phones for students.

B. disadvantages of mobile phones.

C. students use mobile phone all day.

2. For emergency situation, students can  ________________.

A. take some photos.

B. contact their parents immediately.

C. take a taxi to home.

3. Mobile phone can work as ________________ in early morning.

A. alarm clock

B. reminder

C. money manager

4. Should students use mobile phone?

A. Mobile phone is very useful.

B. Yes, they should.

C. No, they shouldn’t.

-The end-

Đáp án ôn tập ngữ pháp tiếng Anh lớp 8 Unit 1

Exercise 1: Give the correct form of the verbs in brackets

1. cooking/ to cook

2. waiting

3. meeting – to see

4. to learn – visiting

5. to go

6. visiting

7. telling/ to tell

8. playing/ to play

9. to surf/ surfing – surfing

10. drinking

Exercise 2: Use the gerunds of the verbs in the box to complete the sentences

1. riding

2. watching

3. washing

4. listening

5. eating

6. doing

7. writing

8. taking

9. playing

10. collecting

11. listening

12. watching

13. making/ drawing

14. hanging out

15. eating

Exercise 3: Rewrite the sentence by using gerund or to-infinitive after the verbs of liking and disliking

1. I prefer to read in bed.

2. I love watching cartoons on TV.

3. Does Trung hate doing morning exercises.

4. They love to sunbath and (to) swim.

5. Does she prefer watching TV during her meals

6. We love skateboarding in the park after school

Exercise 4: Choose the correct answer

1. C 2. A 3. B 4. A 5. D
6. A 7. A 8. B 9. D 10. A

Exercise 5: Find the mistake in each sentence

1. C (recovering from => to recover from)

2. C (buying => buy)

3. C (to use => use)

Exercise 6: Put the words in the correct order to make meaningful sentences.

1. When you game online, be careful when you make friends with strangers.

2. We can see that Kim likes playing the piano.

3. Some hobbies are interesting such as making crafts or collecting things.

4. Sitting all day in front of the computer can cause health problems.

5. Do you fancy working with children?

Exercise 7. Complete the sentences with the verb + -ing.

do; go; play; climb; swim; watch

1. Susan loves ________doing________ yoga

2. They enjoy ______watching___________ the sports on TV.

3. We really like ________climbing_________ in the Hoang Lien Son in February.

4. Simon hates __________playing_______ badmintons but he loves football.

5. I don’t like __________swimming_________ in the pool at the sports centre.

6. Do you like _________going_______ running in the morning?

Exercise 8. Fill in each blank with the verbs below.

play; listen to; write; watch; have; do

1. read: a newspaper, a comic, a story, a book, a magazine, a fairy tale, ……………

2. go: swimming, jogging, shopping, fishing…

3. ______play____: football, volleyball, basketball,…

4. _____write_____: a letter, diary, a paragraph, an essay,

5. ______listen to_____: the radio, music, story,…

6. _______watch______: television, cartoon, TV show, news, weather forecast, …

7. go to: school, market, spa, library, gym, …

8. visit: friends, relatives, neighbourhood, grandparents, pen pal, mausoleum, ……

9. _________do_____: nothing, yoga, karate, judo, aerobics, …

10. _______have______: a meal, breakfast, lunch, dinner, a break, ……………

Exercise 9. Read the text and choose the correct answer.

1 – A; 2 – B; 3 – A; 4 – B;

Trên đây Thầy Giáo Ba đã giới thiệu Ôn tập ngữ pháp tiếng Anh lớp 8 Unit 1: Leisure activities. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 8 hay như Ôn tập ngữ âm tiếng Anh lớp 8 Unit 1: Leisure Activities, Bài tập Word Form lớp 8 Unit 1 ….

0 ( 0 bình chọn )

Hệ thống khóa học – Tài liệu miễn phí – Thaygiaoba.vn

https://thaygiaoba.vn
Thầy Giáo Ba là trang chia sẻ tài liệu, học tập trực tuyến dành cho mọi người và chúng tôi chia sẻ hoàn toàn miễn phí phục vụ lợi ích của cộng đồng hãy ủng hộ thaygiaoba.vn nhé

Ý kiến bạn đọc (0)

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Bài viết liên quan

Bài viết mới

Xem thêm