Blog

Trắc Nghiệm Tiếng Anh 9 ⚡ Ôn Thi Là Đỗ Điểm Cao Nhất

42

Trong bài viết này, Thầy Giáo Ba xin chia sẻ tuyển tập 230 câu trắc nghiệm tiếng Anh lớp 9 có đáp án với nhiều câu trắc nghiệm hay và hữu ích giúp các em học sinh ôn tập và rèn luyện đúng cách chuẩn bị sẵn sàng cho mọi kỳ thi. Dưới đây là 3 bài test, mỗi bài 100 câu trắc nghiệm, mời các em làm bài và theo dõi đáp án ở cuối bài.

Cách khoanh bừa trắc nghiệm môn tiếng anh- Giáo viên có thể hướng dẫn học sinh

I. 110 Câu trắc nghiệm tiếng Anh 9 có đáp án số 1

I. Choose A, B, C or D to complete the following sentences: (6 ps)

1. Malaysia is divided…………………two regions.

A. to B. on C. in D. into

2. She often goes to the……….to pray because her regions is Islam.

A. church B. pagoda C. temple D. mosque

3. Mary was really………….by the beauty of Hanoi.

A. impress B. impression C. impressive D. impressed

4. The United State has a…………..of around 250 million.

A. population B. separation C. addition D. introduction

5. Mathematics and Literature are…………..subject in high schools.

A. adding B. compulsory C. optional D. religious

6. It’s very kind…………..you to say so!

A. in B. to C. for D. of

7. I wish Susan……………harder for her examination.

A. will work B. worked C. has worked D. works

8. The ‘ao dai’ is the……………dress of Vietnamese women.

A. beautiful B. traditional C. casual D. baggy

9. The word Jeans comes…………..a kind of material that was made in Europe.

A. in B. at C. from D. on

10. He……………with friends in apartment in HCMC since last week.

A. living B. has lived C. lived D. live

11. They often go to that……………to pray.

A. market B. hotel C. hostel D. shrine

12. There is a small bamboo……………at the entrance to the village.

A. forest B. forestation C. forest ranger D. forestry

13. There is a meeting………………9 AM and 2 PM.

A. on B. between C. till D. at

14. He was born…………..15th, January.

A. in B. of C. at D. on

15. We have lived in Hanoi…………… 4 years.

A. in B. since C. for D. at

16. We have many well………….. teachers here.

A. qualify B. quality C. qualified D. qualification

17. She asked me where I………….. from.

A. come B. came C. to come D. coming

18. What aspect of……………. English do you find difficult?

A. study B. studied C. learnt D. learning

19. Who told you of the news? The………….. may not be correct.

A. inform B. information C. informational D. informative

20. She thinks chatting on the Internet is time……………….

A. consume B. consumer C. consuming D. consumption

21. Can you tell me who ……………this kind of machine?

A. invented B. invention C. inventor D. inventive

22. Your teacher writes poems or stories,……………she?

A. don’t B. won’t C. didn’t D. doesn’t

23. Excuse me. Can I…………….in this area?

A. smoke B. smoking C. smoked D. to smoke

24. If he……………a student, he will get a discount.

A. is B. was C. were D. will be

25. Can you turn…………..the light? It’s too dark.

A. on B. off C. in D. for

26. We can…………..easily in the daylight.

A. to read B. reading C. reads D. read

27. What can we do to spend less……………lighting?

A. in B. on C. about D. of

28. She is very tired;…………….., she has to finish her homework.

A. moreover B. so C. and D. however

29. Is he an actor ……………a singer? An actor.

A. and B. or C. with D. so

30. I suggest ……………money for the poor people in our neighborhood.

A. save B. to save C. saving D. saved

31. Who looks …………….your children when you are away from home?

A. for B. at C. after D. to

32. He got wet ……………he forgot his umbrella.

A. because of B. because C. but D. and

33. He is going to the post office…………..he wants to send a letter.

A. because B. but C. and D. moreover

34. She studies well……………she is busy.

A. because B. since C. although D. and

35. The people…………..live in Greece speak Greek.

A. which B. whom C. where D. who

36. Auld Lang Syne is a song…………..is sung on New Year’s Eve.

A. which B. who C. whom D. when

37. Peter, ……………can compose many pieces of music, sings very well.

A. which B. whom C. who D. whose

38. Do you know the man …………….you met yesterday?

A. who B. whom C. which D. whose

39. The car …………..he has just bought is very expensive.

A. who B. whom C. which D. whose

40. According to the weather…………..it will be raining tonight.

A. forecast B. forecaster C. forecasted D. forecasting

41. Yesterday a hurricane hit the…………….of Vung Tau City.

A. coaster B. coast C. coasting D. coastal

42. The …………..can know when a volcano will erupt nowadays.

A. science B. scientific C. scientists D. scientifically

43. Many people become ………………because of the natural disaster every year.

A. homeland B. homesick C. homeless D. homework

44. Daddy, it’s the weather forecast ……………..TV.

A. in B. to C. on D. at

45. I am preparing for the picnic ……………..my friends tomorrow.

A. at B. to C. in D. with

46. Kangaroos, which come ……………..Australia, have long tails.

A. to B. in C. from D. for

47. Mount PinaTubo, ………………is a volcano in the Philippines, erupted in 1991.

A. which B. who C. whom D. whose

48. We ……………since we left school.

A. don’t meet B. didn’t meet C. won’t meet D. haven’t met

49. In 1995, a huge earthquake …………….the city of Kobe in Japan.

A. strike B. struck C. striking D. striked

50. I can’t hear what you are saying. Can you…………….the radio?

A. turn on B. turn off C. turn up D. turn over

51. Neil Armstrong, ……………..walked on the moon, lived in the USA.

A. which B. whom C. who D. whose

52. UFOs mean …………….flying objects.

A. unknown B. unidentified C. unable D. unimaginary

53. There is no ………………that he has been here.

A. evident B. evidential C. evidentially D. evidence

54. Do you think you will be able …………….a space trip?

A. take B. to take C. talking D. taken

55. If I …………..a bird, I would be a drove.

A. am B. is C. are D. were

56. If we became rich, we would travel ……………..the world.

A. on B. in C. at D. around

57. She would come to see you if she ……………..your address.

A. have B. has C. had D. having

58. Where will you go if you …………….a car?

A. have B. has C. had D. having

59. Where would you go if you ……………..a car?

A. have B. has C. had D. having

60. This test must be done………………..

A. carefully B. care C. careful D. careless

II. Read the following sentences .Then write True or false and correct them: (1.5p)

1. My uncle was a music. He has a large collection of musical instruments.

2. Vietnamese women prefer wear modern clothing at work.

3. Peter got dressing quickly and went to school.

4. Why have fashion designers done to modernize the ‘ao dai’?

5. Nguyen Du is considered a famous Vietnamese poetry.

6. I wish you come here tomorrow.

7. I teach English here since I graduated from university.

8. We often go for a walk at the weekends.

9. They will come here in 11:30 AM.

10. She has come here since yesterday.

11. He used to work full time, but now he is a part time worker.

12. Minh wishes he will have a new bike.

13. If you study at The Brighton Language Center-UK, you can live in mobile on campus.

14. She said that she liked learning English with you.

15. She asked me where I come from.

III. Combine each pair of sentences into one, using a relative clause. Some clauses need commas, some do not: (1. 5p)

1. This is a newspaper. I want you to buy it.

2. Have you ever spoken to the people? They live next door.

3. It’s the book. It will interest children of all ages.

4. The Pikes keep having all-night parties. They live next door.

5. Where are the eggs? They are in the fridge.

6. People live longer. They take physical exercise.

7. Have you got something? It will get ink out of the carpet.

8. Tom and Peter didn’t come. They were invited.

9. Paris is the city. I’ve always wanted to visit it.

10. Mrs. White has just had her second baby. She’s been married for 4 years.

11. I bought a new typewriter. It cost me a lot of money.

12. Tom is one of my closest friends. He is very intelligent.

13. That woman over there is a singer. She is talking with your father.

14. I went to see a doctor. She saved the life of my son.

15. She looked up at the stars. They were twinkling in the sky now.

IV. Fill in each gap with one suitable word:

so; electronic; way; entertainment; use; Internet; users; virus; consuming; means;

The Internet has rapidly developed and become park of our daily life. It’s a very fast and convenient …………….(1) to get information. People …………….(2) the Internet for many purposes: education, communication,……………..(3) and commerce. The……………(4) help people communicate with friends relatives by …………(5) of mail or chatting.

However, the Internet has limitations. It is time …………..(6) and costly. It is also dangerous ……………(7) of…………..(8) sometimes have to suffer various risks such as spam or…………..(9) junk mail, and personal information leaking…………..(10), while enjoying surfing, be alert!

VI. Choosethe word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage.

(1) __________ on the vast delta of the river mouths of Dong Nai, Sai Gon and Vam Co, Can Gio Mangrove Forest in Ho Chi Minh City is an ecosystem (2) __________ aquatic ecosystem and land ecosystem, freshwater ecosystem and marine ecosystem. (3) __________ 150 flora species.,744 fauna species, 130 species of birds and 130 species offish. In the core zone of Can Gio Mangrove Forest, Ho Chi Minh City invested to build Vam Sat Ecological Tourist Site with many tourist (4) __________ such as: a crocodile farm, a hat lagoon, a bird yard. Tang Bong lower, a (5) __________ garden and many games of fishing crocodile, sailing boats, rowing boats…

Can Gio is the green (6) __________ of Ho Chi Minh City and is assessed as the best restored, care and (7) __________ place in Viet Nam and worldwide. This is also the ideal place for eco-tourism and (8) __________ research. On 21 January 2000, UNESCO (9) __________ CanGio (10) __________ a world biosphere reserve.

1. A. Forming B. Formed C. Having formed D. Being forming
2. A. between B. either C. neither D. not only
3. A. include B. includes C. included D. including
4. A. features B. characteristics C. attractions D. qualities
5. A. botany B. botanical C. botanist D. flora
6. A. surface B. developement C. lake D. lung
7. A. protect B. protecting C. protected D. protective
8. A. science B. scientific C. environment D. conservative
9. A. recognized B. knew C. believed D. approved
10. A. with B. for C. of D. as

ĐÁP ÁN

I. Choose A, B, C or D to complete the following sentences

1. D 13. B 25. A 37. C 49. B

2. D 14. D 26. D 38. B 50. B

3. D 15. C 27. B 39. C 51. C

4. A 16. C 28. D 40. A 52. B

5. B 17. B 29. B 41. B 53. D

6. D 18. D 30. C 42. C 54. B

7. B 19. B 31. C 43. C 55. D

8. B 20. C 32. B 44. C 56. D

9. C 21. A 33. A 45. D 57. C

10. B 22. D 34. C 46. C 58. A

11. D 23. A 35. D 47. A 59. C

12. A 24. A 36. A 48. D 60. A

II. True or false?

1. false

music => musician

2. false

wear => wearing

3. false

dressing => dressed

4. false

Why => What

5. false

poetry => poet

6. false

come => would come

7. false

teach => have taught

8. false

at => on

9. false

in => at

10. True

11. True

12. false

will => would

13. false

mobile => dormitory

14. True

15. false

come => came

III. Combine each pair of sentences into one, using a relative clause. Some clauses need commas, some do not.

1. This is a newspaper which I want to buy.

2. Have you ever spoken to the people who live next door?

3. It’s the boot which will interest children of all ages.

4. The Pikes, who live next door, keep having all-night parties.

5. Where are the eggs which are in the fridge?

6. People who take physical exercise live longer.

7. Have you got something which will get ink out of the carpet?

8. Tom and Peter, who were invited, didn’t come.

9. Paris is the city which I’ve always wanted to visit.

10. Mrs. White, who has been married for 4 years, has just had her second baby.

11. I bought a new typewriter which cost me a lot of money.

12. Tom, who is very intelligent, is one of my closest friends

13. That woman over there, who is walking with your father, is a singer.

14. I went to see a doctor who saved life of my son.

15. She looked up at the stars which were twinkling in the sky now.

IV. Fill in each gap with one suitable words: (0, 1 x 10 = 1 p)

1. Way 6. Consuming

2. Use 7. Virus

3. Entertainment 8. Users

4. Internet 9. Electronic

5. Means 10. So

V. Choosethe word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage.

1. B 2. A 3. D 4. C 5. B
6. D 7. C 8. B 9. A 10. D

II. 100 bài tập trắc nghiệm tiếng Anh 9 có đáp án số 2

I. Multiple Choice:

1. Ba………… go to Dalat in summer when he was young.

A. use to

B. used to

C. is used to

D. is used

2. He wishes he…….. a pilot.

A. were

B. is

C. will be

D. can be

3. He………English for 4 years.

A. learns

B. learnt

C. has learnt

D. will learn

4. Young people are fond of ……… Jeans.

A. to wear

B. wearing

C. wore

D. worn

5. We will go ………. a picnic tomorrow.

A. in

B. at

C. on

D. of

6. She sings very………………….

A. beauty

B. beautiful

C. beautify

D. beautifully

7. She asked me where I ……………… from.

A. come

B. came

C. to come

D. coming

8. He was born…………… 15 th January

A. on

B. at

C. of

D. in

9. If he………… free time, he will go swimming.

A. has

B. had

C. will have

D. is having

10. Could you please stop………… so much noise?

A. make

B. making

C. made

D. to make

11. Peter plays soccer very well, …………………………he?

A. does

B. did

C. doesn’t

D. didn’t

12. If the………………… continues, what will happen?

A. pollution

B. pollute

C. polluted

D. polluting

13. He is tired now…………………he stayed up late watching TV.

A. so

B. because

C. but

D. and

14. Be……………! He is looking at you.

A. care

B. careful

C. carefully

D. carelessly

15.I suggest……………… to the movies

A. go

B. to go

C. going

D. went

16. Remember to turn ………….. the lights before going to bed.

A. of

B. off

C. on

D. up

17. Auld Lang Syne is a song……………. is sung on New Year’s Eve.

A. which

B. who

C. whom

D. whose

18. People ………………take physical exercise can live longer.

A. who

B. whom

C. which

D. when

19. According to the weather ……….., it will be raining tonight. A. fo

recast B. for

ecaster

C. forecasted

D. forecasting

20. Hue will have temperatures ………………………………. 23C and 27C.

A. at

B. between

C. in

D. with

21. Where would you go if you……………… a car?

A. have

B. has

C. had

D. having

22. The children laughed………….. when they were watching a comic.

A. happiness

B. happy

C. happily

D. unhappy.

23. There is too much traffic. ………………., the air is polluted.

A. However

B. Since

C. Therefore

D. But

24. She goes to the library three times a week. She …………… reads books there.

A. never

B. often

C. rarely

D. once

25. UFOs mean………………… flying objects.

A. unknown

B. unidentified

C. unable

D. unimaginary

26. If I …………….. a bird, I would be a dove.

A. am

B. is

C. are

D. were

27. The telephone was……………… by Alexander Bell.

A. invent

B. invented

C. to invent

D. inventing

28. I want………………..my English.

A. to improve

B. improving

C. improved

D. improve

29. My grandparents have lived there…………………. 1975.

A. in

B. on

C. since

D. for

30. Mai speaks English……………….. than you.

A. more fluent

B. more fluently

C. more fast

D. more faster

31. Mr. Lam suggested that we…………. tonight.

A. worked late

B. working late

C. should work late

D. would work late

32. She is the most intelligent woman……………….. I’ve ever met. A. whom B. who

C. whose

D. that

33. I recently went back to Paris,………………. I was born nearly 40 years ago.

A. which

B. where

C. that

D. when

III. 20 câu trắc nghiệm tiếng Anh 9

Choose the correct answer A, B, C or D

1. Tuan is an ______________ boy. He always has amazing stories to tell others

A. interesting

B. interested

C. boring

D. bored

2. I met two assistants, neither of ______________ are creative.

A. which

B. who

C. whom

D. that

3. It is hard _________ us to persuade him to believe what we said.

A. to

B. of

C. for

D. with

4. The driver is ______________ for the safety of his passengers.

A. capable

B. accused

C. taking charge

D. responsible

5. _________ ease traffic congestion, it is necessary to promote the development of public transport.

A. Because of

B. Despite

C. In order to

D. Since

6. The doctor suggested I _________ more exercise to keep my blood pressure down.

A. do

B. to do

C. doing

D. could do

7. Son Doong Cave will be _________ ruins if the cable car system is constructed.

A. in

B. at

C. on

D. out

8. Would you ____________ opening the window, please?

A. care

B. like

C. mind

D. help

9. Vietnamese people are always proud ____________ Vietnam’s traditions and customs

A. at

B. on

C. in

D. of

10. If I __________ you, I ___________ stop playing computer games.

A. were/ would

B. was/ will

C. were/ will

D. were/ won’t

Xem đáp án

1. A

2. C

3. C

4. D

5. C

6. A

7. D

8. C

9. D

10. A

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

Some years ago, my daughter was studying English at a university on the south coast. One evening she phoned to (11) ___________ me that what she really wanted to do was a (12) ___________ round the world, so she was looking into the possibility of working in another country. She had seen several advertisements in the newspaper for student teachers of English abroad, and she was interested in one in Italy, which she was desperate to visit.

She decided that this would be a good way to achieve her ambition, so she was writing to apply (13) ___________ the job. The reply (14) ___________ a long time to arrive, but eventually she received a letter asking if she would go for an interview in London the following week. She was so excited that she immediately got in touch with the school owner and agreed to attend the (15) ___________. She was determined that nothing would prevent her from doing what she had set out to do.

11. A. say B. talk C. tell D. speak
12. A. picnic B. trip C. voyage D. journey
13. A. for B. with C. about D. to
14. A. was B. passed C. spent D. took
15. A. interview B. party C. job D. class
Xem đáp án
11. C 12. B 13. A 14. D 15. A

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

Although most families in the United States enjoy a high living standard, many American women have to work (16)________ at home and in their offices. Despite their husbands’ (17)________ of the housework, women have to do most of the housekeeping tasks. In single-parent families, the mothers may not have (18)________ children to take care of, but they have to raise their families alone and have to provide for all the housekeeping money. Therefore, the (19)________ mothers have to work very hard to earn their living. Moreover, in spite of the fact that the single mothers have all the (20)________ conveniences at their homes, they find that bringing up their teenage children alone is not easy.

16. A. fast B. hardly C. equally D. hard
17. A. responsibility B. share C. need D. refusal
18. A. few B. some C. much D. many
19. A. single B. lonely C. alone D. dependent
20. A. comfortable B. saving C. modern D. expensive
Đáp Án
16. D 17. B 18. D 19. A 20. C

Trên đây là mẫu đề trắc nghiệm tiếng anh 9 để các bạn có thể luyện thi nâng cao trình độ của mình. Chúc các bạn học tốt nhé.

0 ( 0 bình chọn )

Hệ thống khóa học – Tài liệu miễn phí – Thaygiaoba.vn

https://thaygiaoba.vn
Thầy Giáo Ba là trang chia sẻ tài liệu, học tập trực tuyến dành cho mọi người và chúng tôi chia sẻ hoàn toàn miễn phí phục vụ lợi ích của cộng đồng hãy ủng hộ thaygiaoba.vn nhé

Ý kiến bạn đọc (0)

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai.

Bài viết liên quan

Bài viết mới

Xem thêm